Answers to the StraighterLine Mixed Bag Trivia Quiz

Barry Lenson

Answers to the Mixed Bag Trivia Quiz

college triviaA few weeks ago we ran our Mixed Bag trivia quiz. So it is now time to give you the answers!

Ready! Here are the answers  . . .

1. Beowulf, the oldest existing English epic poem, tells the story of:

Correct answer: D. A hero who kills a horrible monster and then the monster’s mom too

2. “The Persistence of Memory,” a famous painting by Salvador Dali, shows which of the following:

Correct answer: B. Weird drippy wristwatches

2. What is the major theme of Our Town, the famous play by Thornton Wilder?

Correct answer: A. Even the smallest moments in life are full of beauty and meaning

3. In Robert Frost’s famous poem “Stopping by the Woods on a Snowy Evening,” how many roads diverge in the woods?

Correct answer: A. Two

4. Seurat’s style of painting, in which an image is created by placing thousands of tiny little dots on a canvas, is called:

Correct answer: D. Pointillism

5. If you mix baking soda and vinegar together in a glass, which of the following will happen?

Correct answer: B. The mixture will foam and bubble

6. Which of the following statements about Edith Piaf, a famous French singer, are true?

Correct answer: D. All of the above.

7. Who was Mies van der Rohe?

Correct answer: A. A famous architect

8. Who wrote the famous song “Maybellene?”

Correct answer: D. Chuck Berry.

9.  On Seinfeld, Jerry’s circle of acquaintances includes which of the following characters?

Correct answer: B. Elaine, George, Kramer and Newman

10.  What is the meaning of the French phrase, “Chef d’Oeuvre”?

Correct answer: A. Masterpiece

And the winner was . . .

Heather Hart, who answered all the questions correctly!

Related Posts

The Snooty Culture Trivia Quiz
The Mixed Bag College Trivia Quiz
Ace the First-Ever StraighterLine Science Trivia Quiz and Win a PRIZE
The First Ever StraighterLine College Trivia Contest

Previous Post Next Post